Contemplations Nederlands/Dutch

Discipline (Nederlands)

Wat is discipline?

Dat je hard werkt? Nee, dat is het niet voor mij.
Dat je veel doet? Nee, ook niet.
Dat je dingen doet ook al vind je het niet leuk? Dat is wat ik altijd dacht dat het betekende.

Maar wat nou als het uitstijgt boven het doen? Dat ‘doen’ alleen een gevolg is van discipline en dat het begint met de mindset? Of met een energetisch discipline?

Discipline is voor mij dat je op komt dagen voor jezelf. Dat je de intentie durft te zetten. Dat je je elke keer weer kwetsbaar op durft te stellen. Ook al is er een kans dat je gekwetst wordt. Discipline is een kracht, een kracht vanuit jezelf om je persoonlijke doelen en wensen achterna te gaan. Wanneer je niet in lijn staat met jezelf dan blokkeert er iets in je.

Als je hoofd en je hart niet dezelfde kant op willen is dat een teken om naar binnen te gaan en te onderzoeken en te voelen. Als je het dan buiten jezelf gaat zoeken dan zul je het nooit vinden, want het antwoord ligt daar niet.

Als je weet wie je bent, dan zul je voelen wat je wilt. Als je daar naar luistert dan volgt de discipline logischerwijs vanzelf. De kracht zit ‘m in het weten wie je bent. Alleen dan zul je voelen, dat wat je als een kompas leidt naar de weg.

Naar jouw weg.

Laura R. Wiarda

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *